In this town of Halloween ... sapuni svijetle u mraku!


Dok razna bića ravno iz noćnih mora, pjevuše "This is Halloween, everybody make a scene, trick or treat till the neighbors gonna die of fright..."  Lush Kitchen je kemijao kako najbolje ukomponirati opsjednutost postojanjem ectoplasme i činjenicu da na kraju dana proizvode sapune, a ne vode neki vještičji koven.
                                                              
Odgovor je došao u obliku Ghost in the dark sapuna koji svijetli u mraku. Pomoć su pronašli u cink sulfidu, sastojku za upotrebu u kozmetici koji eto svijetli u mraku, a jedini je 100% siguran za ljudsko zdravlje. Količinski ga nema tako puno i odobren je za upotrebu na dnevnoj bazi, no ako baš imate osjetljivu kožu Ghost in the dark ostavite barem za svako 2-3 kupanje i redovito pratite promjene tokom korištenja ovog sapuna. Osim što svijetli u mraku ima nešto što su lushi diljem svijeta jako dugo čekali - potpuno repliciran miris Avobath bombe za kupanje. 

Krcat limunskom travom i uljem bergamota Avobath je oduvijek sinonim svježine i izrazito citrusno razvedravajuće note. A sa ovim duh sapunčekom to je dostupno i bez cijele ceremonije kupanja. Limunski miris ovog sapuna
pridonosi tjeranju tmurnih jutra recimo ponedeljkom prije posla kada biste rado da je i dalje subota ili recimo kada vam tokom dana treba brzinsko osvježenje i mali reset. Ghost in the dark citrusni element mirisa je poprilično izražen kroz limunsku travu, no ekstra punch sapunčeku daje upravo bergamot koji pruža određenu slatkoću i dašak voćnog mirisa. Osobno u kaotičnom rasporedu i gužvama najčešće posežem upravo za citrusima kako bi bar malo predahnula, no na moju žalost dobar dio citrusnih proizvoda previše podsjeća na sredstva za čišćenje wc-a, uvijek pretpostavljam da je to najčešće radi količine umjetnih sastojaka. Svako šnjofkanje citrusnog proizvoda doživljavam ko najveći skeptik, zbilja ih obožavam ali većinom budu razočaranje. Avobath bomba za kupanje je prvi proizvod koji me svaki put iznova oduševi, a nekako vjerujem da će isto biti i sa ovim sapunom. U doticaju sa vodom jako brzo se pjeni, kremaste je strukture i ostavlja izrazito svjež limunski miris. Sa obzirom na strukturu više ostavlja osjećaj gela za tuširanje nego klasičnog sapuna. Baza mu je kokosovo ulje, a za njegu dodan je i fair trade kakao maslac, zbog toga preporučam da pripazite kako ga sušite jer bi se brzo mogao nepotrebno smanjiti. Miris je jednostavno jako prirodan i čist limun koji nakon ispiranja ostavlja ekstra laganu aromu, nakon par trenutaka blijedi gorčina limunske trave i pojavljuje se već spomenut voćno-slatki dašak bergamota. Sve skupa mirisom i djelovanjem ovaj sapun je dobar čak i za moju suhu kožu. Kremast, lagan i miris se osjeti i nekoliko sati nakon pranja. Naravno najbolji ekstra, cool faktor u cijeloj ovoj Halloween priči - zbilja svijetli u mraku ali je i presimpa sam po sebi. 










Cijena: 69kn / 1kom-100g

Vegan: Da

Sastojci: voda, propilenglikol, fair traide organski kakao maslac, ekstra djevičansko ulje kokosa, ricinusovo ulje, natrijeva lužina, parfem, ulje limun-trave, cink sulfid, ulje bergamota, limunska kiselina, glicerin, titanijev dioksid, soda bikarbona, citral, geraniol, limonen, linalol

Proizvodi iste/slične mirisne obitelji: Avobath - bomba za kupanje