nevjerovatne mame i nevjerovatne kupke - Incredible Mum kugla za kupanje

Ovogodišnji Majčin dan nije mogao doći prije. Sa obzirom da sam već u veljači (zahvaljujući Norveškom Lushu) vidjela što će biti u ponudi, veselju (i iščekivanju) nije bilo kraja... točnije 3 mjeseca čekanja nije kraj svijeta ali kad si lushie to ti bude malo dramatičnije nego što bi čovjek pomislio. Idućih par postova neću previše duljiti stoga vas očekuje nešto više fotki, nešto manje mojih brbljarija. Prva na redu je Incredible Mum. U opisu stoji: "Mame su pravi superjunaci. Uz optimizam naranče, pročišćavajući bergamot i dašak razvedravajućeg ylang ylanga, bit će spremna pokoriti svijet." Ovome nadodajem - "Uz optimizam naranče i barem pola sata vremena za sebe"; naime biti mama je posao 24/7, a ako u tih 24/7 uspijete pobjeći na 1h onda si definitivno potočite čašu finog rosea i zavalite se u kadu uz jednu od navedenih bombi/pjenušavaca iz ovogodišnje ponude. Prvo što sam morala isprobati je Incredible Mum. Dodatak klasičnom obliku ove kugle za kupanje je mali papirnati plašt. 

Super simpa detalj sa obzirom da je dizajn kugle mama superjunak. Na žalost sam papirić nije kartica za tuširanje ali do iduće godine, tko zna možda nas i poslušaju 👊. Polovice kugle su različite boje, doljna narančasta i gornja ružičasta sa malenom plavom maskom za oči, dok je na plaštu otisnuto jednostavno ružičasto M sa srčekom, sve u svemu presimpa dizajn. Sam miris, kao što je već prethodno navedeno, je kombinacija bergamonta, ylang ylanga i cvijeta naranče. Iako dominira miris naranče on je nekako slatkast i ugodan, te se poprilično dobro stapa sa bergamontom. Zahvaljujući intenzivnom cvijetnom naranča mirisu ova kugla je kod mene prvih par dana provela na stolu u dnevnoj sobi pošto je aroma bila skroz opuštajuća i razvedravajuća.


Pri uranjaju u vodu prvo se otpušta narančasti, potom kreću ružičasto-ljubičasti, te na kraju plavi tonovi. Ako imate pri tome otvorenu slavinu dobit ćete i ponešto mjehurića. Bomba je nešto sporiji fizzer i potpuno se otopi kroz 10-ak minuta. Plašt možete i ostaviti tokom otapanja i time dobiti pravi superjunak let kroz kadu.

Ovisno o veličini kade i naravno samoj količini vode boje će varirati u raspoređenosti, no na kraju ostaje breskvasto-narančasta sa primjesima ljubičasto-ružičaste koja se nešto kasnije više-manje stopi sa većinski narančastom. Sa obzirom na ulje bergamota i ulje ylang ylanga na koži ostavlja blagi film karakterističan za hranjivije Lush kupke. Miris naranče prevladava tokom cijele kupke, no sa dodatakom bergamota sam miris nije toliko citrusast, više je slatkast i neodoljivo baca asocijacije (kao mirisom tako i izgledom) na dobro poznati stari Vindijin sokić od naranče.

Uz predivan bath art dodatni plus ovoj bombi je i hranjivost. Nakon kupanja ostaje fini njegujući osjećaj zaglađene kože, te vam nije potreban ekstra losion. Ako slučajno posjedujete i primjerak Lush parfema pod imenom Sun koji je sličnog slatka-naranča mirisa definitivno preporučam, kombinacija mirisa ostaje skroz do idućeg tuširanja/kupanja. Pošto je kugla od 200g naravno možete je prepoloviti i kombinirati za 2 kupanja, no sa obzirom na dizajn ovo je jedna od onih koju vrijedi bućnuti cijelu.

Cijena: 200g/47kn

Vegan: Da


Sastojci: soda bikarbona , limunska kiselina, ulje bergamota, apsolut cvijeta naranče, ulje ylang ylanga, vinska kiselina, natrijev lauret sulfat, propilenglikol, dipropilenglikol, lauril betain, limonen, linalol, butifelnil metilpropional, kumarin, miris, boje 45350, 14700, 45410,17200, 42090