Madame President - politika u kadi


Pošto živimo u vremenima kada svatko može postati predsjednikom, ova šarena kugla za kupanje posebno napravljena za Majčin dan sa ironičnim nazivom Madame President pomalo je Lush način osvrtanja na cjelokupnu situaciju aktualne političke scene. Ako želite politiku držati podalje vlastite kupaonice ovu kuglu za kupanje gledajte kao mini galaksiju za kadu.
Sama kugla je težine 200g i može se podjelit. Kako je svaka polovica posebno dizajniran ako je i podjelite dobit ćete drugačiji efekt u svakom kupanju. Gornja polovica kugle ukrašena je sa velikom (ponegdje blijedo-žutom) zvijezdom na ružičastoj podlozi, dok je donja plava sa nekoliko manjih zvjezdica. Ovisno o tržištu američko izdanje se ponešto razlikuje od našeg europskog jer je njihova donja zvijezda jarko zlatno žuta, dok su kod nas kugle ukrašene većinom bijelom, ponegdje blijedo-žutom bojom. Slično je i sa unutrašnjim sastavom pošto njihovo izdanje sadrži i solidnu količnu sintetičkih šljokica zlatne boje dok je u našim kuglama ta količina nezamjetna. Kako je došlo do te razlike u samoj sredini nisam sigurna, no obje verzije bombe sadrže isti miris i daju sličan efekt u vodi sa obzirom na raspored boji.


Ukrašena u duhu američkog patriotizma sa klasičnim zvjezdicama na plavo obojanoj podlozi, donja polovica se pokazala nešto rahlijom. Zbog zvjezdica izgledom podsjeća na bombu Shoot for the stars koja je dostupna oko Božića. Dok njene zvjezdice ostanu plutati po kadi i možete ih koristit kao masažne hranjive pločice tokom kupanja, u slučaju Madame Presidente zvijezdice su samo utisnute u dizajn kugle. Što se tiče mirisa ova bomba je potpuno nova kombinacija u Lush obitelji. Poprilično oštra sa snažnim aromama grejpa i eteričnog ulja petitgraina gorke naranče potpuna je suprotnost cvijetnom i laganom citrusnom mirisu kakvog nosi sestrinska bomba Incredible Mum iz istog asortimana za Majčin dan. Madame President od prvog šnjofa daje snažan, težak i specifičan miris kakav se rijetko zalomi u zadnje vrijeme, barem što se tiče ponude novih proizvoda. Aroma petitgraina daje solidnu drvenu, gorku notu, dok je grejp pretežno citrusni sa slabim natuknicama nekakve slatkoće, ipak ne dovoljno da bi bomba povukla na voćniju stranu.


U kadi Madame President od prvog doticaja sa vodom pruža pravi show. Brz i snažan fizzer kroz par minuta potpuno se istopi u vodi. Bez obzira sa koje strane je prvo uronili raspored boja će vam pružiti jedan od lijepših bath art vodi za kupanje.


Uz zaduženje za specifičan miris ulje petitgrain gorke naranče također je zaslužno i za smirujući učinak na koži. Ulje grejpa djeluje antiseptički, čisti, tonira i osvježava zasićenu kožu. Iako minimalno dozirana slatkoća, u ovoj bombi kombinacija ulja daje razvedravajući efekt tako da se dobije od svega po malo. 


Nakon 10-ak minuta kad se sve boje međusobno stope ostaje tamno-ljubičasto, ponegdje plavičasta voda. Sa već gore spomenutom primjedbom kako na žalost naše verzije ne sadrže šljokice, ova bomba za kupanje bi spadala u kategoriju lijepih ali ne i vrijednih 50kn, sva sreća pa je kombinacija gorko-slatkog mirisa i učinka grejpa-petitgraina dovoljno zanimljiva da potpuno ne požalite kupnju.


Cijena: 200g/54kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, ulje grejpa, petitgrain ulje, vinska kiselina, kukuruzni škrob, titanijev dioksid, natrijev lauret sulfat, propilenglikol, dipropilenglikol, lauril betain, sintetički florflogopit, kositrov oksid, geraniol, limonen, linalol, parfem, boje 45410:2, 14700, 42090, 77491, 42090:2