April showers- najbolje od Uskrsa


Sezonski ili limited edition proizvodi po meni su uvijek nekako gnjavaža. Kao prvo svide ti se i nakon isteklog vremena ne možeš ih nabaviti, kao drugo i kad kreneš u potragu za zamjenom 99% se razočaraš, kao treće uvijek je tu hype zbog kojega automatski cijena proizvoda ide gore. U slučaju uskršnje ponude iz Lusha naravno našlo se tu svega i svačega, no kako je paralelno održan Lush Summit pažnju su mi mrvicu više odvukli proizvodi ponuđeni u sklopu tog događaja nego samog Uskrsa. Između Free Rangers pilića (raznobojni pileki u 2 dijela svi istog mirisa), Cream Egg pjenušavaca (također tri boje, svi istog mirisa), Bunch Of Carrots mrkvica koje rade pjenu, citrusnog golog kremastog gela za tuširanje Here comes the sun i još par proizvoda najjednostavniji među njima se pokazao najefektniji i najbolji. Aprili Showers bomba za kupanje u obliku bijelog oblaka sa par kapljica plave i ružičaste boje ne izgleda tako dramatično niti spektakularno kao ostali ponuđeni uskršnji proizvodi, no efekt u vodi i sam miris šiša sve ostale. S obzirom da su kapljice zapravo hranjivo ulje (bath melt) ovoj bombi automatski idu ekstra bodovi zbog njegujućeg učinka. Nakon odlaganja u kadu vrijeme rastapanje same bombe je nešto brže i glasnije nego uobičajno.



Uz mliječno ljubičasto-ružičastu boju pojavljuju se i kapljice hranjivih ulja, te izrazito snažan miris ljubičica, nešto u stilu klasičnih Lush proljetnih izdanja što se tiče mirisnih noti. Uz ljubičicu tu su još izražene tonka, čempres i cedar, no puno jače nego što je to recimo u parfemu Kerbside Violet koji je slične kompozicije. Na žalost u svojim zalihama nisam nigdje pronašla "stariju sestru" ove kupke - Ne Worry Pas bombu za kupanje koja je davne 2013. imala sličnu bazu ulja sa nešto više jasmina. Zapravo iznenađujuća kombinacija blago drvenih i snažnog mirisa apsoluta cvijeta ljubičice uz divni efekt i boju zbilja je kupka proljeća. Cvijetna, svježa i dovoljno slatka ostavlja dugotrajan miris na koži  i kosi, a sama kupaonica satima odiše snažnom ljubičica aromom. U svom sastavu sadrži Fair trade organski kakao maslac i 4 vrste njegujućih ulja (čempres, cedar, ekstra djevičansko maslinovo, organsko ricinusovo) stoga kožu ostavlja nahranjenom i glatkom. S obzirom na učinak, omjer cijene i kvalitete zbilja je šteta što ova mala bomba nije dio stalnog asortimana.


Cijena: 95g/47knVegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, titanijev dioksid, fair trade kolumbijski kakao maslac, parfem, kukuruzno brašno, ulje cedra, apsolut cvijeta ljubičice, čempresovo ulje, tonka apsolut, organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje, ricinusovo ulje,laureat 4, sintetički florflogopit, limonela, linalol, alfa-isometi ion, kumarin, eugenol, boje 45410, 42090, 60725