Goddess gel za tuširanje - povratak otpisanih?


Nakon pojave novog Goddess mirisnog ranga, osim iznenađenja sa povećom cijenom, tu je došlo i prvotno, pa ne bih rekla razočaranje, ali definitivno smanjivanje doživljaja nakon isprobavanja Goddess - bombe za kupanje, sve u svemu osobno mi se činilo puno hypa za miris koji osim preskupim sastojcima i ne privlači previše. Uz isproban cijeli Goddess asortiman (bomba, tekući parfem, kruti parfem, kartica za tuširanje i sapun) od svega navedenog najviše me se dojmila formulacija sapuna, no ipak ne toliko da bi se odlučila na ponovnu kupnju. Pojavom novih Community Favourites gelova za tuširanje, očekivano našao se i Goddess. U standardnim tonovima ljubičaste i sa hrpetinom šljokica, ova bočica instant privlači pažnju, a nakon otvaranja poklopca i šnjofkanja - moja pažnja je i zadržana. U Goddess gel je utkanta gomila promišljanja, uključujući i tkz dripping efekt koji nastaje sa obzirom na solidnu količinu njegujućih ulja i mješanjem sa sitnije, finije mljevenim česticama. Obično je sintetički florflogopit nešto uočljiviji u obliku regularnih šljokica, no u Goddess gelu on je još finije mljeven što daje sasvim novu dimenziju samom izgledu tekućine.

Iz boce miris može djelovat malo intenzivnije, no uz dodatak vode i topline kože dobiva se ono što mislim da je instinski Goddess miris -  izražajan i cvijetni, no smiren i pomalo mistično-šumski, gotovo smolast. Slojevit miris kombinira drveno-šumski miris ulja orlovog drveta, ulje novokaledonijske sandalovine i apsolut osmantusa, ova tri sastojka čine samo srž cijelog Goddess mirisa, no varijabalni dio je cvijetna nota koja dolazi od ulja ruže i apsoluta jasmina. Kombinacija ruže i jasmina čini senzualni, zavodljiv dio koji podiže poprilično drvenu gornju notu orlovog ulja, sandalovine i osmantusa. U mirisnom aspektu sve je sjedinjeno kroz ružinu vodicu i infuziju bijelog čaja koji čisti kožu i djeluje smirujuće. Gel je nešto gušće teksture, no sa vodom postiže idealnu teksturu za učinkovito čišćenje cijelog tijela.

Naravno ako koristite spužvicu tu je i ušteda pošto je jaaaaako malo dovoljno da se temeljito očisti tijelo i miris pravilno rasporedi. Luksuznost ovog mirisa ostaje satima na koži (a i u kupaonici), posebnost je u umjerenosti koja odiše svojevrsnom elegancijom u omjeru šumskog, mističnog i cvijetnog. Iako sam gel nije ekstra hidratantan, moram priznat da ostavlja iznimno mekanu i nježnu kožu. U početku nisam bila Goddess fan, no ovaj gel (kao i uvijek sa Lushem), dokazuje da jako puno toga ovisi od formata do formata. I iskreno - ne znam ali sam izgled gela je doslovce magično-hipnotički, da mi se nije svidio i dalje bi ga zadržala za divljenje u kupaonici 😃.


Cijena: 250g/180kn

Vegan: Da

Sastojci: infuzija bijelog čaja, glicerin, natrijev kokoamfoacetat, natrijev lauret sulfat, ružina vodica, lauril betain, titanijev dioksid, miris, mlječna kiselina, apsolut jasmina, apsolut osmantusa, ulje ruže, ulje novokaledonijske sandalovine, ulje orlova drva - oudh ulje, ekstrakt karagena, tinktura benzojeve smole, xanthan guma, sintetički florflogopit, kositrov oksid, eugenol, limonen, linalol, boja 77007, 17200, 42090:2