veliko plavetnilo - big blue kugla za kupanje

Dok se kontinentalci prže u betonskoj đungli, a u duši sanjaju o Bahamima ili barem Hvaru, neki od nas riješenje pronalazimo doma u kadi. Dašak oceana ne može bit jednostavniji od recepta za Big Blue. Morska trava, malo limuna, ponešto lavande, prstohvat soli... Sama kugla teži 200g., sastoji se od dva dijela, bijeli vrh sa plavom sredinom i plavim dnom. U sredini kugle je morska sol dok kroz cijeli plavi dio izviruju trakice Arame morske alge. Iako nije najprivlačnija izgledom, a od morskih algi neki se i naježe, ova kugla definitivno osvaja specifičnim citrusno-morskim mirisom.


Dobitni sastojak koji pruža svu blagodat ove kugle za kupanje je arame morska alga, također znana i kao arame morska trava. Ova vrsta kelpa uzgaja se u morima Japana, Perua i na obali Sjevernog Pacifika. Osim što je prepuna vitamina, obiluje i mineralnim tvarima kao što su kalcij, željezo, magnezij, kalij i cink.

Kao i sve alge iz porodice kelpa tako i Arame sadrži beta karoten, a specifično za svoju vrstu krcata je i visokim količinama joda. U dodiru sa vodom Arame potpuno omekša i otpušta hranjive tvari u vodu.




Bogata ulja lavande i limuna omekšavaju kožu, djeluju opuštajuće i protuupalno, stoga se namakanje u Big Blue preporuča za sve situacije kada ste pod stresom, potišteni ili malaksali. Blagodat namakanja u ovoj plavoj vodi je i kombinacija arame alge i krupne morske soli koja paralelno osvježava i hrani kožu. Jednako je učinkovito zimi kad je koža izložena oštrijim uvjetima i traži ekstra njegu, kao i ljeti kada nam je potrebno osvježenje i smirenje.

Ako se ježite dodira morske trave, a ipak čeznete za blagodatima ove kugle, neki lushie preferiraju jednostavno staviti bombu u najlonsku čarapu ili po naški - hulahopku, tako omekšala trava ostaje na jednom mjestu. Dodatan bonus je što time dobivate morsku verziju Lush uljne kupke Ceridwen's Caulduron koja također dolazi u smotuljku namjenjenom za piling i osvježavanje kože. Sve u svemu ova bomba nudi zabavno kupanje, odličnu njegu i pravo pomorsko iskustvo, ako ste u duši sirena ili mornar - uskočite odmah 💙.

Cijena: 200g/35kn             

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, krupna morska sol, sitna morska sol, miris, arame alge, ulje limuna, ulje lavande, apsolut morskih algi, eugenol, geraniol, limonen, linalol, boje 42090, 19140