melusine - napokon dostojna sirena




















Kako ide sa svim bombama iz zadnje Lush kolekcije, tako je i Melusine inspirirana pričama iz foklora. Ovaj put europskom verzijom mita o sirenama, točnije vodenim vilama koje bi se svake subote pretvarale u ljudski oblik. Ako bi se zaljubile i odlučile zadržati ljudski oblik, prvotna forma pola žena - pola zmija ili pola riba sa dva repa bi se pojavljivao samo u situacijama kada se kupaju.

Legenda je bila najrasprostranjenija na sjevero-zapadu Francuske, no raširila se i na djelove Njemačke i Nizozemske. Na žalost Melusine, kao i ostale vodene vile, ljubavi u ljudskom obliku uvijek bi završile izdajom, stoga bi se naposljetku vratile u svoj sirena oblik, pola žena - pola riba sa dva repa. Ljepotu i privlačnost ove priče iskoristili su mnogi, pa je Melusine završila kao simbol na mnogim plemićkim grbovima, povjesnim ukrasima i na kraju kao logo za planetarno popularni Starbucks i njihove kave. Lush je imao par sirena bombi - jer ono nemreš imati tvrtku koja se bavi kupanjima, a nemati barem jednu bombu sa tom tematikom.

No, iako je posljednja sa tom tematikom - Mermaid sa Lush Summita prošle godine aposlutno očarala sve prisutne jer je "pastel verzija Intergalactica", mislim da je Melusine sa najviše detalja i truda uloženog u dizajn apsolutni primjerak true mermaid bombe. Sa izrezbarenim ljuskama i većim šljokicama, daje odmah dojam da je dolutala sa nekakve francuske obale, a identičan dojam ostavlja i u vodi. Relativno spori fizzer, lijeno se rastapa šireći valove zelene, žute i bjele pjene sa pregršom sitnijih i većih šljokica. Bath art u nježnim zelenim i žutim nijansama okupira solidnih 5-8 minuta, naravno ovisno o tome koliko je vruća voda u kojoj se bomba rastapa.


Divan dizajn bombe i bath art unutar vode je samo jedan od wow efekata. Drugi wow je naravno sam njen miris. Melusine dijeli svoju esenciju sa Avocado Wash mirisom koji je od početnog Avocado Co-Wash krutog šampona, upornim lobiranje lushie zajednice - došao do cijele linije tj. mirisne obitelji, stoga danas postoje gel za tuširanje, losion, sprej za tijelo, žele, a sada i Melusine bomba.


Avocado Co-Wash miris je mješavina  tri vrste ulja - bergamot, litsce cubeba i tamjan sa ekstraktom gardenije koji inače služi više kao sredstvo da se sve sjedini u jednu smislenu mirisnu cijelinu. Ova kombinacija ulja pruža šećerni, avokado/limunasti miris, gotovo podsjeća na nekakve iznimno puderasto-slatke citrusne bombone, pomalo je teško za opisat ali ako ste se ikad susreli sa zelenim Ki-Ki bombonima to bi bilo poprilično blizu - slatki, citrusasti, zavodljivi. A Melusine ima nekako mrvicu ekstra slađu dozu svega, ne znam je li to zbog većeg udjela litsce cubebe ali odlično se stapa i prenosi na vodu.

U samoj vodi miris je intenzivan i trajan tokom kupanja, no pošto je ipak pretežno citrusni - ne zadržava se pretjerano na koži i kosi nakon samog kupanja. Zbog dodatka krupne morske soli i ekstrakta karagena voda je relativno hranjiva i nježna na koži, pomalo "problem" su upravo navedene ekstra krupne šljokice koje se nalaze na samoj kugli kao ukras na ljuskama. Iako su super efektne ( mali vrtlozi tih krupnih iridiscentnih ljuskica i manjih klasičnih Lush šljokica čine hipnotički prizor) no moram priznati da u samoj vodi mogu biti pomalo pikaste dok sjedite na njima 😂. To sve skupa nije oduzelo ni mrvicu šarma i ljepote ovoj predivnoj bombi koja je apsolutno karakter i pol, kako van kade tako i unutra. Luksuzna voda, divan miris i ljepota biorazgradivih eko šljokica, na žalost je jako teška za uhvatiti objektivom, no mislim da bi Melusine trebala postati stalni dio ne samo Lush asortimana, nego svakog kućanstva sa kadom. Ili jako velikom banjicom. Eto, dovoljno je atraktivna da bi pristala i na kupanje u bačvi sa njom. 100/100 🌊🌊🐬.🌊🌊.

Cijena: 200g/71kn

Vegan: Da

Sastojci: soda bikarbona, limunska kiselina, krupna morska sol, ekstrak karagena(ekstrakt irske mahovine), ulje bergamota, ulje litsce cubebe, ulje tamjana, voda, titanijev dioksid, ekstrakt gardenije, kalcijev natrijev borosilikat, sodium coco-sulfat, sintetički florflogopit, kositrov oksid, dipropilenglikol, amil cinamal, citral, limonen, miris, boja 47005, 42053, 77491, 59040, 42090